En bok om att mura

Det finns många saker i livet som andra gör bättre än vad man kan själv. Att mura är en sådan sak. Nödvändigtvis behöver det dock inte vara så att allt murningsarbete måste utföras av proffs varje gång, i vissa lägen går det alldeles utmärkt att göra det även som lekman, med ett bra resultat. Sättet som många använder sig av för att ta reda på om hur saker och ting går till är genom att söka på internet. Många gånger kommer man att hitta tillvägagångssätten, enkla guider och olika tekniker som passar olika tillfällen. Problemet blir snarare att sålla mellan all den information som finns och kanske är det så att den grundläggande teknik som man efterfrågar faktiskt inte finns tillgänglig online. En ytterligare aspekt är att det kanske är ganska opraktiskt att ha med sig en surfplatta under murningen, dessutom kanske utskrivna sidor inte heller är den mest praktiska lösningen. Då är det kanske läge att ta ett steg tillbaka, anamma den gamla tekniken. Hitta det du söker efter i en bok.

Leca Grundelement

Mura & gjuta helt enkelt

Det finns precis som på nätet många olika böcker som tar upp murteknik. Det som är så bra med dessa olika murböcker är att de börjar från första början med grundläggande färdigheter i konsten att mura. Det är kunskaper och tekniker som vilken husägare som helst kommer att kunna använda sig av i många lägen, oavsett om det handlar om mindre arbetet, så som reparationer, eller om man vill ge sig på något större projekt. I slutändan blir det möjligt att tänka än mer kreativt kring murandet om man redan från början har gott om kunskaper som man kan se förvaltade i olika lösningar, som att exempelvis mura olika stödstolpar i trädgården eller kanske ge sig på att mura en helt egen grillplats.

Leca Murblock

Det ska inte behöva vara svårt att mura och med Mura & gjuta helt enkelt: Murbruk Betong, skriven av Ole Krokstrand, Dag Thorstensen och John Christian Forester, kommer du inte heller att stöta på några problem då allting börjar från grunden och du kommer att steg för steg lära dig hur du kan utveckla ditt murande. Murandet i sig kan mycket väl bli en förtjänstfull hobby som du ägnar dig åt som gör det möjligt för dig att lösa problem i din vardag, uppfylla önskemål och samtidigt göra så att värdet på ditt hus går upp.

Leca Isoblock

Som hobbymurare är det mycket viktigt att man känner till alla de grunder som finns för att det ska kunna bli så bra som möjligt, dessutom är det väldigt viktigt att ha koll på de olika typer av murbruk som finns och hur man blandar det på rätt sätt för olika syften. Detta är bara några av de många delar som du kommer att kunna läsa dig till i denna bok och efter att du har tagit dig igenom alla steg så kommer du att vara fullt rustad för att prova på arbetet helt själv!

Leca Specialblock

Tack för lånet av bilder!