Samsungs nya telefon - perfekt för att läsa böcker i?

Den 13:e augusti kommer mobiltillverkaren Samsung att hålla en presskonferens, troligtvis är det den nya smarttelefonen Samsung Galaxy S6 Edge Plus. I alla fall om vi ska tro källorna Capilon.se och 99mac.se. Denna mobil har goda förutsättningar för att bli en favorit bland alla e-bokmalar där ute. Dess föregångares skärm var extremt skarp samt behaglig och hade passat perfekt för att läsa e-böcker i om det inte varit för den lilla detaljen att skärmen inte var tillräckligt stor. Om vi ska tro på ryktena kommer Galaxy S6 Edge Plus skärm att vara större vilket således bör gör den till den bästa mobilen för att läsa e-böcker i.

Det är en Super AMOLED-skärm med över 16 miljoner färger som mobilen har. Upplösningen sägs vara 1080 x 1920 pixlar. Med den fyrkärniga processorn kommer det med all säkerhet inte vara några problem för mobilen att hantera program för e-böcker. Alla specifikationer för mobilen kan du hitta här. Trots att skärmen är av god kvalité gör dess användare bäst i att skaffa ett skal som också skyddar skärmen. För den som läser e-böcker på mobilen finns det inget värre än en skärm med sprickor. Besök därför gärna Themobilestore.se, de brukar vara snabba på att få skal till mobiler och surfplattor som precis lanserats på marknaden. Här hittar du mobilskalen för just Galaxy S6 Edge Plus. Themobilestore.se har även flera skydd och skal för läsplattor.

Weblibris är spända på lanseringen och ett videotest för att syna mobilen i dess sömmar är att vänta. Nu är det inte helt klart att det är just Galaxy S6 Edge Plus som kommer att presenteras den 13:e augusti, men mycket tyder på det. För den som vill går det att livestreama eventet på Samsungs hemsida.